Pokličite nas:

03 5709 299
031 502 089

Sestavine:

  • 1 dimljena postrv
  • Smetanov hren
  • 1 žlica hrena
  • 1 žlica kisle smetane
  • Sol
  • Kruh

Dimljeno postrv razpolovimo in ji odstranimo kosti. Dimljen file pa razrežemo na primerne koščke.

V posodici zmešamo hren, kislo smetano in sol.

Na krožnik dekoriramo dimljeno postrv s smetanovim hrenom ter ponudimo kruh.

Sestavine:
  • 40 dag širokih rezancev
  • 30 dag mlade špinače
  • 15 dag dimljene postrvi1 dl smetane
  • suho belo vino
  • olivno olje
  • 1 strok česna
  • sol, poper

Na malo olivnega olja popražite drobno nasekljan česen.

Dodajte očiščeno in narezano špinačo in jo v nekaj minutah podušite, da se lepo zmehča, posolite in poprajte.

V kozici segrejte žlico olivnega olja in na njem hitro popražite na kocke narezano dimljeno postrv. Prilijte nekaj žlic vina, podušite, da vino izpari in prilijte smetano.

Solite in na šibkem ognju kratko pokuhajte.

Medtem v posebni posodi v osoljenem kropu skuhajte široke rezance.

Odcejene rezance zmešajte z omakama dimljene postrvi in špinačo ter takoj postrezite. Namesto širokih rezancev lahko uporabite tudi testenine, špinačne torteline ali raviole.

Sestavine

  • 100 ml olivnega olja
  • 50 ml limoninega soka
  • 1 žlička rdečega kisa
  • 1 strok česna
  • sol
  • poper
  • drobno narezan peteršilj
  • drobno narezana meta
  • drobno narezana čebula
  • 1 žlica kaper
  • 500 g krompirja
  • 250 g dimljene postrvi brez kože in kosti
  • žlica majoneze

Olivno olje, limonin sok, kis, česen in poper dobro zmešamo. Dodamo drobno narezano meto, peteršilj in čebulo ter kapre.

Krompir skuhamo v osoljeni vodi, olupimo in narežemo na kolobarje.

Še toplemu krompirju dodamo pripravljen zgornji preliv in zmešamo.

Dodamo koščke dimljene postrvi in prelijemo z majonezo in limono.

Sestavine:
  • 4 sveži postrvji fileti srednji
  • veliki krompirji ali 6 srednjih krompirjev
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 dcl sladke smetane
  • 1 čajna žlica masla
  • mešana zelenjava (pečena ali sveža)

Postrvji file brez kosti obrišemo in nasolimo, premažemo z olivnim oljem in popečemo v opekaču za toast ali v ponvi prevlečeni s teflonom, da je lepo zapečen.

Medtem časom skuhamo v slani vodi na majhne koščke narezan krompir. Na stopljeno maslo damo 2 žlici kisle smetane in premešamo, ko je zmes gladka dodamo, 1 dcl sladke smetane, pustimo da zavre in odstavimo.

Ko je krompir kuhan ga odcedimo in prelijemo s smetanovo omako. Krožnik okrasimo z zelenjavo.

Potrebujete še več informacij? Pošljite povpraševanje.

Standard HACCP

Celoten proizvodni proces na ribogojnici Špegelj temelji na načelih in principih sistema HACCP.
Več o standardu v ribogojnici Špegelj si preberite tukaj ...

Splošno

O podjetju
Pogoji poslovanja
Politika zasebnosti
Spletni piškotki

Kontakt z nami

Stanislava Špegelj s.p.
Male Braslovče 2a
3314 Braslovče
03 5709 299
031 502 089
041 983 335
ribogojnica@ribogojnica-spegelj.si