- 40 dag širokih rezancev
- 30 dag mlade špinače
- 15 dag dimljene postrvi1 dl smetane
- suho belo vino
- olivno olje
- 1 strok česna
- sol, poper
Na malo olivnega olja popražite drobno nasekljan česen.
Dodajte očiščeno in narezano špinačo in jo v nekaj minutah podušite, da se lepo zmehča, posolite in poprajte.
V kozici segrejte žlico olivnega olja in na njem hitro popražite na kocke narezano dimljeno postrv. Prilijte nekaj žlic vina, podušite, da vino izpari in prilijte smetano.
Solite in na šibkem ognju kratko pokuhajte.
Medtem v posebni posodi v osoljenem kropu skuhajte široke rezance.
Odcejene rezance zmešajte z omakama dimljene postrvi in špinačo ter takoj postrezite. Namesto širokih rezancev lahko uporabite tudi testenine, špinačne torteline ali raviole.